A Susotázs kulisszatitkai

OFFI sztori II

Az OFFI150 jubileumi rendezvénysorozat következő eseménye az OFFI sztorik 2. része, melyre 2019. szeptember 12-én kerül sor az OFFI budapesti központjában. A beszélgetés tárgya a Susotázs című kisjátékfilm kapcsán – melyet beválogattak a 2019-es Oscar-díj legjobb élőszereplős rövidfilm kategóriájának 10 kisfilmet tartalmazó listájára – a tolmács szakma, annak minden rejtelme és izgalma.

A Susotázs lényegre törő, könnyed és humoros, ám mégis elgondolkodtató, rámutat a szinkrontolmácsolás összetett, de leginkább emberi mivoltára.

Terveink szerint vendégként köszönthetjük Tóth Barnabás filmrendezőt, Göttinger Pált és Takács Gézát a Susotázs című film főszereplőit, Bozsik Gyöngyvért, a film szakmai tanácsadóját, Szomráky Béla magyar–olasz tolmács, fordítót, valamint Fáber András magyar–francia tolmács, fordítót. A velük folytatott beszélgetés során vitatjuk meg a film által is felvetett kérdéseket.

Az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda Zrt. tolmácsai kiváló szakmai referenciákkal, nagy tapasztalattal rendelkeznek. Szakembereink sokféle szakterületen dolgoznak, a bírósági és a hatósági tolmácsolástól kezdve a magánesemények, vagy a több száz fős konferenciák tolmácsolásában is több éves tapasztalattal bírnak. A szakmában ismert és megbecsült, magasan kvalifikált szakemberekkel dolgozunk, akik közül sokan a strasbourgi bíróságon, az Európai Parlamentben és az Európai Bizottságban is rendszeresen kapnak megbízásokat. Tolmácsaink teljes titoktartás mellett végzik munkájukat, így a legbizalmasabb feladatok ellátására is képzettek és alkalmasak. A tolmácsok munkáját sok munkatársunk háttérből segíti: minőségbiztosítók, projektmenedzserek, kormányzati kapcsolattartók egyaránt.

Valamennyi OFFI munkatárs számára igazi csemegének ígérkezik ez a program, amely a népszerű film műfajával enged bepillantást a tolmácsvilág valódi titkaiba, melyek olykor nem látszódnak a tolmácsfülkén kívül.

Időpont
Helyszín

OFFI székház, Bajza utca 52.